Blog

Boklansering og utstilling

  • 26/03/2018

Så langt i 2018 har det skjedd mye spennende. Jeg har i et år nå jobbet med boken min PLAY. Og etter en slitsom innspurt med en del styr for å få kvaliteten slik jeg ønsket det, er jeg veldig lettet og glad over å sitte med et resultat jeg står inne for. Boken er veldig personlig, og ganske smal med tanke på konseptet. Dette er ikke en portfolio med Dybviks beste. Det er ikke en bok som på noen måte går i løypa av tradisjonelle naturfotobøker. Jeg har latt meg inspirerer av andre kunstbøker mer enn naturfotobøker. Alt er egenprodusert, bilder og layout. Den er minimalistisk og uten tekst (forord av kunsthistoriker Gustav Svihus Borgersen). Ideen jeg selv har brukt når jeg formet den, er at jeg komponerte musikk fra perm til perm. Jeg har forsøkt å lage en dynamikk med bilder som fremhever eller utfordrer hverandre.

Jeg har fått mye verdifull hjelp underveis, noe som har vært viktig. Jeg kan ikke alt. Mine ideer er ikke komplette. Elisabeth Nordeng Aanes og Jonathan Laurence var viktige i startfasen. Det var også Elisabeth som røykte ut tittelen. Min gode venn Roger Bjerkan tok seg av å overføre min layout til formater som trykkeriet kunne bruke. Og med en bok nesten uten tekst og uten sidenummer, sammenlignet han det med en bil uten dørhåndtak..

Jeg føler at jeg har truffet der jeg skulle med boken. Tilbakemeldingene tyder på det, de er varierte. Noen ventet en bok med mine filosofiske tekster, og ble derfor skuffet når konseptet var et annet. Noen syns nok den er sær og rar. Andre liker den så bra at de tar seg bryet med å sende meg epost eller sms for å fortelle det til meg. Når jeg har laget en bok som er på sidelinjen i forhold til normen i det miljøet jeg springer ut av, må jeg forvente at ikke alle skjønner hva jeg holder på med. Her er noen av de hyggelige tilbakemeldingene jeg har fått:

– Fantastisk fin bok! Det er inspirerende å se hvordan man kan jobbe så fritt med landskapet slik du gjør. Jeg opplever bildene dine som veldig stemningsfulle over en stor skala.
– Takk for vakker, sober og poetisk bok. Vær stolt!
– Boka er et kunstverk, anbefales.
– En suveren og annerledes bok som alle bør ha i hylla.

Se bilder fra boka her: https://www.instagram.com/playthebook/
Les mer her: http://www.uskarp.no/play/

Jeg hadde også gleden av å få holde boklansering hos Galleri SG i Trondheim. Fantastisk snilt av gallerist Sissel Fjærem Giæver å stille galleriet til disposisjon på den måten. Det ga meg den flotteste rammen jeg kunne få rundt dette. Det ble en fin kveld med utstilling fra boken og musikalsk innslag av Svevestøv. Utstillingen fra boken reiser nå litt rundt. Nylig var den på Norsk Naturfotofestival i Ski, og snart på Midt-Norske Naturfotodager på Stjørdal.

 

Og om ikke alt dette var nok, så er jeg invitert til å holde en større utstilling i sommer. Jeg jobber nå med fullt fokus på dette, og er utfordret til å virkelig komme ut av komfortsonen ved å ta i bruk hele rommet (ikke bare veggene). Det blir spennende, og vi jobber nå med både video og andre spennende konsepter.

1 Comment on Boklansering og utstilling

  • Dag Røttereng says:
    26/03/2018 at 21:02

    Flott bok med til dels glimrende bilder, og ikke minst – godt personlig gjennomført!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required