Blog

Den beste dagen derpå!

 • 02/06/2013

Nå, dagen derpå, sitter jeg å tenker litt på det som skjedde. Jeg ble relativt paff når jeg avsluttet med et lite Hans Børli dikt og ”takk for oppmerksomheten”. Så reiste folk seg opp og applauderte.  Og etterpå kom en etter en fram, blanke i øynene, håndtakket meg for en rørende visning, ga meg varme omfavnende klemmer. Jo, jeg hadde vel håpet at noen av bildene kunne bli likt. Publikum var NSFF medlemmer fra det ganske land (Norsk Selskap For Fotografi) – som vet litt om foto. Og jeg er ganske trygg på meg selv fotografisk. Men, flere ganger under visningen lurte jeg virkelig på om dette ble sovemedisin, eller om jeg greide å holde tempo og interessen. Jeg hadde lagt opp til et risikabelt løp. Noen bilder fikk stå stille kanskje bortimot to minutter på lerretet. Det er mye, veldig mye, i dagens mediastorm. Tankene mine som jeg presenterte til bildene hører jo til enkeltbilder. Så jeg ønsket å la dem leve sine egne liv, hver av dem for seg selv. Gi dem rom. Og ikke minst gi publikum rom til å komme i kontakt med bildene.

Ingenting gleder meg mer enn at jeg lyktes. Dels for Trondhjems Kameraklubb sin del. Klubben står meg nær. Når de viste meg tilliten med å sette meg på programmet i ”beste sendetid”, ville jeg nødig stille dem i dårlig lys med en visning som ingen likte. Dels for egen del. Hva mer kan man ønske enn å røre andre mennesker til tårer med egne fotografier og tekster. Ikke stort…

Jeg vil takke alle og en hver av dere som var og hørte på meg. Og som tok meg så varmt imot. Det i seg selv var rørende for meg. Takk alle!

 

_AD15765

 

 

10 Comments on Den beste dagen derpå!

 • Hilda says:
  02/06/2013 at 16:19

  Jeg var ikke så heldig å være der. Men dine bilder er så nydelige og veldig inspirerende. De er av høy kunstnerisk kvalitet. Og det flotteste med de er at de gir næring til vår fantasi og tankespill. Tusen takk for at du deler med oss på siden din.
  Fra Hilda

  Reply

 • gry cecilie spro says:
  02/06/2013 at 23:52

  Det er jo nettop det vi trenger nå,noe meditativt og fint å roe oss ned på,noe dypt og nært og inderlig personlig som dette. I en dagens verden føles det som ørene våre er kidnappet av støy, og hva skjer da med roen i sinnet vårt? Det virket mer som en salvelse for sjelen og sinnet enn en sovemedisin. 😉

  Reply

 • Geir Ole says:
  03/06/2013 at 10:34

  Tviler ikkje eit sekund, men er sjølvsagt glad på dine vegne at det gikk som det gikk 🙂
  Forøvrig eit aldeles LEKKERT bilde som “appendix” her 🙂

  God sommar Lars Andreas!

  Reply

 • Mona Wisth says:
  03/06/2013 at 21:57

  Noe så inspirerende er det lenge siden jeg har vært med på. Tusen takk for opplevelsen og reisen din i naturens rike rike.

  Reply

 • Karoline Kvernvik says:
  03/06/2013 at 23:39

  Jeg var så heldig å få være tilstede under foredraget ditt på treffet i Trondheim i helga. Både bildene dine og tankene dine var utrolig vare og fine. Og vi sovnet så visst ikke, men satt fjetret under hele fremførelsen. Takk!

  Reply

 • Paul Henrik Hage says:
  04/06/2013 at 16:23

  Eg fekk oppleva programmet ditt og seier heilt enkelt: takk for stunda!

  Reply

 • Kristian Voldheim says:
  04/06/2013 at 19:25

  Et fantastisk foredrag med flotte bilder og utrolig gripende poesi! Jeg håper virkelig at du tar dette foredraget ut så flere får oppleve dette! Jeg satt ytterst på stolkanten og kjente eimen av sur bålrøyk, fersk kaffe og hørte myggen suse.. Tekstene og lyden gav det hele en “ekstra” dimensjon.. Jeg har aldri opplevd noe lignende når det gjelder foto! Det traff meg rett i hjertet!! Tusen takk!!

  Reply

 • admin says:
  11/06/2013 at 04:00

  Tusen takk nok en gang for den varme responsen! Og god sommer til alle :).

  Reply

 • Ingebjørg Fyrileiv Guldvik says:
  11/06/2013 at 11:11

  Mens jeg skulle ønske jeg var der. Gratulerer med “overstått”. Spenstig bilde.

  Reply

 • Ivar Bjørdalsbakke says:
  12/06/2013 at 20:16

  Skulle så gjerne ha fått oppleve det der. Du er flink Lars Andreas. At du greier å røre så mange med dine ord og bilder er stort og noe du virkelig må ta med deg.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required