Blog

Det er vår!

 • 22/04/2013

En dag skulle jeg ut å fotografere blåveis. De hadde ikke kommet opp ennå på den plassen jeg dro til. Så jeg vimset videre på måfå i vårdagen. Satt en stund å så på en fossekall som hadde funnet en fin plass til reirbygging. Tok en kaffe mens denne lille hardhausen spurtet rundt på iskanten og neide i ett sett. En trane kom like over hodene på oss, tutende.

På min ferd videre kom jeg til en foss i skogkanten. Sist jeg var der med kamera må være 20 år siden. Den gangen med en lånt Bronica 645 og Agfapan 25. Jeg husker ennå at jeg eksperimenterte med 30 minutter plus i eksponeringstid – på landmålerstativ må vite. Jeg tenkte at her kan jeg vel leke litt nå som jeg har digitalt kamera, og et litt fornyet syn på fotografiet i forhold til den gangen da.

Det gikk som det måtte. Etter et par eksponeringer så jeg på kameradisplayet at her var noe på gang! Med mitt nye vario-ND filer kunne jeg bringe ned eksponeringstiden selv med solglimt inn i fossespruten. Det tok rett og slett helt av! Jeg var der jeg liker det som best – i min egen kreative boble. Jobbet meg videre skritt for skritt ved å bygge  litt og litt med forskjellige teknikker.

Det ble ikke duse pastellbefengte blåveiser, men en hyllest til vårflommen. Stillheten i skogen er brutt. Vinteren er over. Det er vår.

 

Vårflom 1

 

Vårflom 2

 

Vårflom 3

 

 

4 Comments on Det er vår!

 • Jan-Eilert Pedersen says:
  22/04/2013 at 18:33

  Det første bildet er helt magisk… Veldig fint formidlet av mollstemt granskog og fossefall..

  J-EP

  Reply

 • Bjørn says:
  22/04/2013 at 21:41

  Stilig. Uvanlige skogsbilder!! Flotte bilder alle sammen. Hoggormbildene var også bra. Mye mystikk i dem. Og det er bra. Til slutt, gratulerer med flott innsats i Nordic Nature Photo Contest.

  Reply

 • Bjarne Riesto says:
  23/04/2013 at 09:49

  Liker de to første bildene meget godt. Mystisk, spennende og stemningsfulle.

  Reply

 • Jon Detlefsen says:
  23/04/2013 at 17:29

  Dette er ganske smukt og stemningsfyldt! Den lange eksponering kombineret med lyset finder jeg især fascinerende på det sidste billede – det er ren magi! Flot! Og ja, man kommer ofte hjem med noget helt andet, end man havde planlagt. Det har vel noget at gøre med, at man lever sig ind i omgivelserne, fornemmer dem og tilpasser sig!? Jeg synes netop, at noget af det mest fantastiske og magiske ved naturen er, at den er uforudsigelig. Der sker altid noget spændende, og man ved aldrig helt, hvad det er:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required