Blog

NM i innramming

  • 28/09/2017

Hvert år holder Rammebransjeforbundet NM i innramming. Her knives landets beste og mest kreative rammemakere om å bli kåret til landets aller beste. I år var jeg så heldig å bli spurt om å være årets kunstner. Altså levere bildet alle deltakerne skulle ramme inn. Det er selvfølgelig ærefullt og stor stas! Og jeg gledet meg virkelig til å se hva de alle hadde fått til. Nå i september ble vinnere kåret i Trondheim, og jeg fikk gleden av å være med å se alle bidragene.

Generelt må jeg si at dette imponerte meg. Det skal sies at etter min smak var flertallet av innrammingen litt «over the top», og gjorde ikke det som gjerne er hovedoppgaven – å framheve bildet. Men, dette er jo NM i dette faget så at denne arenaen er stedet for å «ta den helt ut» er forståelig og forventet. Og for å være ærlig; skikkelig kult! Jeg var kjempeimponert over håndverket og kreativiteten som ble vist. Og gøy å se at de virkelig hadde tolket både farger og innhold i bildet videre i rammene.

Bildet er en dobbelteksponering som jeg tok i Lyngen vinterstid. Det heter «Dragons eye», og er i min fantasi dragen Katla fra Brødrene Løvehjerte som titter over fjellsiden.

Det var en ramme jeg syns skilte seg ut, selv om den ikke nådde pallen. Den var en kompositt av 2 paspartouer og 3 rammelister. Den ene listen var håndmalt til å gjenta både farger og strukturer i bildet. Et rent kunstverk etter min mening. Til og med de små snøflekkene i fotografiet er gjentatt perfekt og smakfullt i ramma. Vinnerne viste et svært imponerende teknisk håndverk og stor kreativitet. Men, jeg syns Hamar Kunst og Ramme viste best støtte til bildet, og en kunstnerisk forståelse og utførelse som traff meg rett i hjertet! Jeg var så heldig å få kjøpe denne, så jeg har den selv. Takk Lars Erik Flagstad!

 

Vinneren ble List & Hempe i Trondheim, andreplass til Galleri J2 i Oslo, og tredjeplass til List & Hempe i Trondheim. Gratulerer alle tre. Her kan dere se alle rammene som deltok.

Rammeverkstedet Stig Strømme, Oslo.

 

List & Hempe, Trondheim.

 

Linn rammer inn, Ski.

 

Artfix, Oslo.

 

Artifix, Oslo.

 

List & Hempe, Trondheim.

 

List & Hempe, Trondheim.

 

BEART, Kristiansand.

 

Kim Larsen Rammemaker og Møbeltapetserer, Oslo.

 

Dahl Rammeservice, Haugesund.

 

Studio as, Oslo.

 

Studio as, Oslo

 

Kim Larsen Rammemaker og Møbeltapetserer, Oslo.

 

Galleri J2, Oslo.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required