"5,5 sekunder"

Oransj – min nye favorittfarge

  • 18/01/2015

Ikke langt fra Porsgrunn ligger Brevik. Fra Brevik kan du ta en søt liten ferge til Sandøya. Der bor det et par som heter Tor Erling og Grete. De har sammens med to andre på øya overtatt et gammelt butikk/bank lokale ved det gamle torget i Brevik. Her har de sitt arbeidsted som kunstnere, og et galleri (eller kulturhus er kanskje en bedre benevnelse). Jeg hadde gleden av å åpne utstillingen min “5,5 sekunder og 16 tanker” her på torsdag kveld uka som var. Det er 5. galleriet som viser denne utstillingen nå. Og av de stedene jeg har holdt åpning, er det lite tvil om at Oransj med Grete og Tor Erling i spissen er det kuleste! Før meg var det lampeutstilling her. Ja du leste riktig. Innredningen, atmosfæren, det hele – personlig og inkluderende. Blandt annet er den ene veggen i lokalet gjort om til et stort tegneprosjekt. Grete og Tor Erling tegner fra hver sin side, og skal møtes på midten. Lokalet i seg selv er dermed et levende kunstprosjekt.

Her er noen bilder som viser selve utstillingen min (foto Helge Ørvik).

oransj-4

oransj-1

oransj-6

oransj-7

Hele kvelden ble en svært hyggelig opplevelse. Grete og Tor Erling hadde skapt en kjempefin ramme med servering. Og i steden for å holde den sedvanlige talen der det ønskes velkommen, samt at jeg forteller litt om hva jeg driver med, så kom Tor til meg å sa “er det greit for deg om vi forsøker å gjøre et Skavland-bokbad-aktig intervju?”. Jo det hadde jeg ikke noe mot, så slik ble det. Under åpningen var det rigget til med runde bord og i et hjørne satt vi to og pratet sammen under hans ledelse. Det var rett og slett kjempegøy! Og publikum ga uttrykk for det samme. Langt mer uformelt og interessant enn slik man er vant til på en utstillingsåpning. Genialt konsept. Til slutt hektet vi like greit ned tre bilder fra veggen og jeg kunne vise litt av mitt kåseri “Tanker om bilder og bilder om tanker” på den vite veggen.

10915209_10203775695933890_3162485182801638854_n
Foto Jan Børge Lunde

Til sist et bilde av meg og tre tidligere kollegaer fra NetCom. Det gledet meg stor at de tok turen, og spesielt Lena som er rammet av ALS. Hun er et menneske jeg har stor respekt for. Og om jeg kan bidra til at hennes tilværelse blir mer innholdsrik og lysere i noen minutter en torsdagskveld, så blir også jeg glad. Takk for at du kom Lena (og takk til Jonny og Jan Børge som kjørte og bar). Du er best!

10937640_10203793682503543_634500699_n

Til sist: Er du som leser dette kunstner, og i beita for et galleri å stille ut i? Ring Oransj – nå! Der blir du tatt godt vare på :).

http://naastor.wix.com/oransj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required