Blog

Tanker ved smålomtjernet.

 • 20/06/2014

 

_AD29905

Montro hva hun tenker der hun ligger på reiret. Time etter time etter time. Dag etter dag. Oppfatter hun det som kjedelig?

Tenker hun at det var nå fryktelig så treigt tida går i kveld. Det er da lenge siden jeg sjekket sola nå, er det ikke? Nå har den knapt flyttet seg. Den tenner ennå gullfarger i skogen borte på åsen. Nei men, ja da, altså. Se litt andre veien kanskje. Der står teltet ennå ja. Og de store tutene som peker på meg. Se litt framover kanskje. Oj! Der er et insekt som kaver i vannflata. Det var spennende. Tro om den kommer seg i land en plass. Jeg vedder to småfisk mot meg selv på at den drukner før den når nordenden av tjønna. Nei, se litt bakover da kanskje? Au, nakken er så stiv. Blir helt ubrukelig i musklene av å ligger i ro så lenge. Istedenfor å ligge her som alle smålomer før meg på denne årstiden, burde jeg kanskje starte en fagforening. Fly rundt å verve andre smålomer, og lage en arbeidsmiljølov som gir oss rett til 10min pause hver time. Ja da nei da. Den lever ennå den flua der ute. Stakkar. Se, den lot vente på seg doggen i gresset i kveld.

Jeg sitter i teltet å ser ut gjennom teleobjektivet. For meg oppfattes situasjonen som uvirkelig vakker. Vi kan høre maken til den som ruger, fra fiskevannet ikke langt unna. Villmarkshyl gjennom sommernatten. Traner tuter, og tross at det er midt på sommeren driver en orre å spiller for full hals et sted i en tretopp. Nattekulda brer seg over myrlandet, og selv med moderne liggeunderlag og fire lag ull blir det kjølig å sitte slik rolig time etter time. Jeg beundrer lomen der ute. Tenk å ligge der på ei lita tue midt i tjønna. Rett i kaldtrekken. Standhaftig uten å tvile. Uten fire lag ull. Uten liggeunderlag. Likevel holdes eggene varme. Egne dun beskytter både mot kaldslaget fra den våte marka og kaldtrekken fra vannflata. Naturen tuller ikke! Den har peiling liksom.

Turkamerat Ivar ligger vedsiden av i teltet og nyter lydbildet. Jeg visker til ham tankene om at fuglen kanskje kjeder seg. Spontant hvisker småbarnsfaren tilbake. “Tro om hannen tenker der han er på fiskeplassen at: Det var nå deilig å ligger her på fiske – mye bedre enn å dra hjem til kona og overta rugingen.”

 

PS! – Bildet er en trippeleksponering.

 

3 Comments on Tanker ved smålomtjernet.

 • Bjørn says:
  21/06/2014 at 11:25

  Jeg blir stadig vekk positivt forundret over hva som foregår i hodet ditt :-)) Glimrende tekst og supert stemningsbilde.

  Reply

 • Terje O. says:
  30/07/2014 at 19:24

  Bare å istemme med Bjørn her!

  Reply

 • Ernestus says:
  13/08/2014 at 20:06

  Eine nette Geschichte zu dem hervorragenden Bild. En fin historie til utmerket bilde.
  Liebe Grüße aus Österreich. Ernestus.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required