"5,5 sekunder"

Utstilling i Oslo

 • 08/09/2013

Torsdag 6. september var jeg så heldig å få lov og åpne min egen separatutstilling i Oslo sentrum. Det var en fin opplevelse! Jeg har fått en måned til disposisjon i galleriet til Fotografiens Hus i Rådhugata 20.

Det var en trygg og fin veiledning jeg fikk av Terje Lie Olsen som ordner med alt det praktiske. Han er en blidspendt og ryddig bergenser, og ble et veldig positivt bekjentskap. Dette er det største og mest prestisjetunge galleriet jeg har stilt ut i til nå, så det var greit med en dreven medhjelper! Men en ting fikk jeg rett i – besøkstallet. Etter at bildene hang på veggen dro jeg ut for å kjøpe inn plastglass, vin og mat til åpningen. Der jeg sto på Clas Ohlson tenkte jeg at jeg vet om kanskje 10 stykker som kommer. Så da la jeg bredsiden til og regnet 15. Så doblet jeg det og sto med 30 glass i kurven. Ja ja ta nå 50 stykker da, sa jeg til meg selv. Om ikke lenge skal jeg til Røros med utstillingen, så jeg kan sikkert bruke det som blir igjen herfra. Tilbake til galleriet traff jeg Terje igjen, og spurte hva han mente om dette. Njaaaaa, det kan fort komme 50 pluss mente han. Og min ene vinkartong, som var doblet til to for redundansens skyld, mente han burde være tre kartonger. Ut igjen på ny handlerunde..

Det er ikke så greit å telle folk når man står midt oppi det selv. Men basert på antall glass som forsvant fra bordet, tenker jeg at det kom ca 30 stk til åpningen. Noe som jeg syns er knall! Jeg fikk også vite at det var minst 6 andre gallerier som hadde vernisage den samme kvelden. Det er vel bare å innse at det ikke akkurat svinger veldig av “Naturfotograf Lars Andreas Dybvik” i hovedstadens galleristrøk ennå. Gleder meg til å drikke rosevin resten av vinteren – to kartonger ble med hjem.

Takk til dere som kom. Og takk for alle fine tilbakemeldinger. Håper flere får anledning til å stikke innom galleriet. Utstillingen henger fram til 5. oktober. Se Fotografiens Hus for mer info.

Vi ønsker velkommen.

Mingling

Slik så det ut når jeg holdt på med hengingen, før laservateret kom fram.

3 Comments on Utstilling i Oslo

 • Kathrine says:
  08/09/2013 at 23:19

  Gratulerer med utstillingen! He..Kjenner godt igjen dette ja,)
  Og blir du lei Rosevin gjennom vinteren, så er den grei til ymse marinader.
  Snakkes:)

  Reply

 • Bjørn Rangbru says:
  11/09/2013 at 15:57

  Gratulerer. Så den i Trondheim. Den fortjener besøk. Godt jobbet!

  Reply

 • Ingebjørg Fyrileiv Guldvik says:
  12/09/2013 at 14:40

  Grattis!! Dette er store greier. Jeg skal til Oslo snart, og skal gjøre en innsats for å få den med meg. Jeg har veldig, veldig lyst til å se!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required